Prestigieuze Galaxy Tower in Utrecht verder vertraagd: 'Ontwikkelaar in problemen'

© ANP
Utrecht - De bouw van de prestigieuze Galaxy Tower in het Utrechtse stationsgebied loopt verdere vertraging op. Projectontwikkelaar De Lelie Vastgoed verkeert in zwaar weer met een schuld van 70 miljoen euro, schrijft Het Financieele Dagblad op basis van rechtbankstukken.
Het steekspel rond de 92 meter hoge hotel- en woontoren aan het Jaarbeursplein is hoog opgelopen. De Lelie Vastgoed en Ballast Nedam hebben ruzie over opgelopen vertraging. Daarover loopt een bodemprocedure bij de rechtbank. Ballast Nedam eist volgens het FD 41 miljoen euro van de ontwikkelaar, maar er zijn meer schuldeisers.
© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Om betaling af te dwingen, ontruimde Ballast Nedam in februari de bouwplaats en deed er een slot op. De bouw van de Galaxy Tower ligt sindsdien stil.
Wethouder Eelco Eerenberg zei destijds in gesprek te zijn met de hotelketen Amrâth, maar liet ook weten weinig te kunnen doen omdat de gemeente geen partij is in het conflict. Hij sprak de verwachting uit dat het gebouw niet voor half 2024 klaar zal zijn. Eind 2021 bereikte de bouw van de toren het hoogste punt.