Dit zijn de kanshebbers bij de Gouden Kalveren

© ANP
Utrecht - Oscar-inzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grote favoriet bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden komende vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.
Sweet Dreams maakt kans op de prijzen voor Beste Film, Beste Camera, Beste Montage, Beste Costume Design, Beste Scenario en Beste Regie. Daarnaast zijn René Soutendijk (Beste Hoofdrol Speelfilm) en Florian Myjer (Beste Bijrol Speelfilm) genomineerd.
Ook de films Kiddo (zes), Zee van Tijd (vijf) en El Houb (vier) kunnen op veel nominaties rekenen. Net als Sweet Dreams maken ze kans op het beeldje voor Beste Film, de belangrijkste categorie van de avond. Voor die prijs is ook Silver Haze genomineerd.
Wat betreft de series is De droom van de jeugd met twee nominaties de grootste kanshebber. De serie van KRO-NCRV is genomineerd voor de prijs voor Beste Dramaserie en ook maakt Gustav Borreman kans op een Kalf voor zijn bijrol. In de categorie Beste Dramaserie zijn ook Lampje en Santos genomineerd.
Het beeldje voor Beste Hoofdrol Dramaserie kan naar Ahlaam Teghadouini (Sihame), Eva Crutzen (Bodem) of Shahine El-Hamus (Bestseller Boy) gaan.