Brandgevaar bij Utrechts studentencomplex zo goed als geweken, pand wel nog maandenlang in de steigers

© Google streetview
Utrecht - De kortetermijnmaatregelen die het studentencomplex aan de Cambridgelaan op Utrecht Science Park brandveiliger moeten maken zijn bijna afgerond. Wel duurt het nog zeker negen maanden voordat alle werkzaamheden aan het pand klaar zijn.
De gemeente Utrecht liet meerdere panden onderzoeken naar aanleiding van de fatale brand in de Grenfell Tower in Londen. Zes jaar geleden kwamen daarbij zeker 72 bewoners om het leven. De brand verspreidde zich razendsnel via de zeer brandbare gevelplaten aan de buitenkant van de woontoren.
Na het onderzoek bleek het studentencomplex aan de Cambridgelaan niet brandveilig. Daarom kreeg de SSH, de eigenaar van het pand, zo'n twee maanden geleden de opdracht om op korte termijn een flinke lijst aan voorzorgsmaatregelen door te voeren.
De studentenhuisvester heeft ondertussen bijvoorbeeld de branddoorslag naar het trappenhuis verkleind door daar ramen af te dichten en er is een brandtoezichthouder aangesteld. Ook is er gestart met het verwijderen van brandgevaarlijke beplating. Als dit klaar is, is er geen direct brandgevaar meer, concludeert de gemeente.
Nu wordt het pand in de steigers gezet voor het aanbrengen van nieuwe beplating. Hoe lang dit gaat duren, weet de gemeente niet. Maar het zal zeker om negen maanden gaan.