3,5 jaar cel voor Utrechter die handelde in heroïne en cocaïne

© RTV Utrecht
Utrecht - Een 30-jarige Utrechter heeft van de rechter een celstraf van 3,5 jaar gekregen voor drugshandel. Hij heeft andere drugsdealers voorzien van cocaïne en heroïne. Een van die drugsdealers, een Utrechter van 26 jaar, moet een jaar de cel in. Die straffen komen overeen met wat het Openbaar Ministerie eiste.
Volgens de rechtbank heeft de 30-jarige man zich een lange periode schuldig gemaakt aan het handelen in cocaïne en heroïne. Daarbij had hij een essentiële en aansturende rol. "Als groothandelaar heeft hij met zijn handelen een forse bijdrage geleverd aan de instandhouding van de handel", staat in het vonnis.
Naast zijn rol in de drugshandel is de man ook schuldig bevonden aan het witwassen van een fors geldbedrag. Ook het feit dat hij eerder al vier keer is veroordeeld voor druggerelateerde feiten draagt bij aan de hoogte van de straf.
De andere Utrechter is ook schuldig bevonden aan de handel in heroïne en cocaïne. De rechtbank acht bewezen dat hij ruim vier maanden in drugs heeft gehandeld. Daarnaast heeft ook hij een fors geldbedrag witgewassen. Daarom moet hij twaalf maanden de cel in.