Grote fietsenstalling in centrum van Utrecht gaat dicht, hier kan je nog wel terecht

© ANP
Utrecht - Vanwege onderhoud gaat fietsenstalling Vredenburg in Utrecht in oktober en november dicht. De werkzaamheden duren maximaal negen weken.
Het onderhoud bestaat uit het schilderen van de muren en het plafond. Omdat de vloer ook een nieuwe coating krijgt, kunnen de werkzaamheden niet in fases worden uitgevoerd en gaat de locatie helemaal dicht.
Fietsenstalling Vredenburg is sinds het voorjaar van 2013 open. Met 833 stallingsplekken en vanwege de centrale ligging is het een van de populairste stallingen van de stad. En dat is inmiddels te zien. "Door het intensieve gebruik gaat de slijtage ook snel", laat de gemeente weten.
De sluiting valt rond Halloween en Sinterklaas. "We doen er alles aan om de werkzaamheden eerder af te ronden om de drukste periode van de voorbereidingen op de feestdagen voor te blijven", laat de gemeente weten.

Borden en fietscoaches

Bezoekers worden via medewerkers en sociale media geïnformeerd over de sluiting. De gemeente verwijst fietsers door naar de stallingen aan de Lange Viestraat, Catharijnesingel (Laag Catharijne) en Neude. Ook wordt een stalling met honderd parkeerplekken aan de Lange Koestraat 14 opengesteld voor publiek.
Tijdens de sluiting van de stalling aan het Vredenburg plaatst de gemeente op de toegangswegen verkeersborden om fietsers op de alternatieve stallingen te wijzen. "Op de stoep maken we de route naar alternatieve mogelijkheden zichtbaar met tijdelijke markering en op drukke momenten gaan fietscoaches het fietsparkeren in goede banen leiden." Ook TivoliVredenburg informeert haar publiek actief over de sluiting en de alternatieve stallingen.