Weer twee minderjarigen opgepakt voor straatroven Máximapark Utrecht

© RTV Utrecht
Utrecht - De politie heeft opnieuw twee tieners opgepakt in verband met de straatroven in het Máximapark in Utrecht. Het gaat om jongens van 14 en 16 jaar oud uit Utrecht. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere overvallen, één van hen wordt ook verdacht van heling. Eerder deze week hield de politie ook al twee minderjarigen aan.
In het Máximapark in Utrecht zijn de afgelopen maanden meerdere mensen beroofd. De incidenten gebeurden 's nachts, waarbij de slachtoffers onder bedreiging spullen moesten afstaan.
De twee jonge verdachten zijn gisteren gearresteerd en verhoord. Daarna hebben agenten hun woningen doorzocht. Zij vonden daar spullen die mogelijk te maken hebben met de gepleegde misdrijven.
Maandag werden ook al twee pubers opgepakt. Een van hen wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een van de straatroven, de ander van het kopen van gestolen goederen. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar moeten zich later verantwoorden voor de rechter.
De verdachten die gisteren zijn opgepakt worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie doet nog verder onderzoek naar de straatroven.