Arrestatieteam haalt verwarde man uit bouwkraan Jaarbeursplein in Utrecht

© Ingezonden
Utrecht - Bouwvakkers van appartementencomplex Wonderwoods op de hoek van de Croeselaan en het Jaarbeursplein in Utrecht konden vandaag pas laat aan het werk. Een verwarde man klom vanochtend in een bouwkraan, waarna de politie de omgeving moest afzetten. Onder meer een arrestatieteam en een onderhandelaar kwamen er aan te pas om hem weer naar beneden te krijgen.
Iets voor 07.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een incident aan de Croeselaan. Omdat het om een man met verward gedrag ging die een hoge kraan was ingeklommen, werd volgens de politie besloten onderhandelaars en een arrestatieteam in te schakelen. Ook mochten de bouwvakkers het terrein niet op vanwege het incident.
Een buurtbewoner die rond 07.00 uur langs de bouwplaats fietste, laat weten dat hij eerst dacht dat er een bedrijfsongeval was gebeurd. "Omdat er een ambulance aankwam. Meteen daarna kwam er een speciale interventie-eenheid. Toen had ik wel door dat er iets aan de hand was."
Het duurde zo'n twee uur voordat de politie de man onder controle kreeg en naar beneden kon halen. Volgens het AD werd hij met behulp van een zipline stukje bij beetje naar beneden gehaald. Omdat het om een verward persoon gaat, heeft de politie hem na controle in een ambulance overgedragen aan de zorg. Rond 10.30 uur konden de bouwvakkers weer aan het werk.