Verbazing na steekpartij met 3 gewonden bij Utrechts theehuis: 'Het is hier altijd heel rustig'

Utrecht - Wat is de reden van steekpartij bij theehuis Al-Asdekaa in de Utrechtse wijk Kanaleneiland? Die vraag houdt omwonenden en de politie bezig. Gisteravond werden bij het theehuis aan de Marco Pololaan drie mannen neergestoken. Eén man raakte zwaargewond. Even later werden drie mannen aangehouden.
Bij theehuis Al-Asdekaa vond rond middernacht een steekincident plaats
"O, is ie dicht?" Een man kijkt verbaasd door de voorruit van theehuis Al-Asdekaa. Op de vloer van het theehuis liggen een grote plas water en rommel. Tafels en stoelen liggen op elkaar. Het ziet er naar uit dat de zaak gisterenavond halsoverkop is afgesloten. "Dat wist ik niet", zegt de man. De meeste mensen hebben wel iets gehoord, maar zeggen niks te weten over wat in het theehuis heeft afgespeeld. "Er zijn drie mannen opgepakt, zaak gesloten toch?", zegt een jonge man onverschillig. "Misschien heeft iemand hete thee over z'n benen gehad."
De politie gaat minder nonchalant om met de zaak en is alom aanwezig in de buurt van het theehuis. "Het lijkt erop dat het een ruzie is geweest met flinke gevolgen", zegt een politiewoordvoerder. "Dus we zijn heel benieuwd wat er precies is gebeurd en we willen daar goed onderzoek naar doen." De politie roept getuigen dan ook op zich te melden.

'Het is hier altijd rustig'

Mensen in de omgeving van het theehuis 'hebben van het incident gehoord, maar weten verder niks'. Een vaste bezoeker van het theehuis die in zijn scootmobiel zit te roken, is verbaasd dat er een steekincident heeft plaatsgevonden. "Het is hier altijd heel rustig. De burgemeester is hier zelfs nog wel eens geweest." De man vermoedt dat het geen vaste klanten zijn van het theehuis. "Het andere café is gesloten, dus die mannen zijn misschien naar dit theehuis gegaan."
Vrij snel na het steekincident wist de politie drie mannen op te pakken die bij de steekpartij betrokken zouden zijn. Het zijn een 41-jarige en 62-jarige man uit Utrecht en een man van 37 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. "En die laatste persoon ging voor ons ook nog op de vlucht waarbij hij gewond is geraakt. We hebben gebruikgemaakt van de taser om hem aan te kunnen houden."