Straatracers op de bon geslingerd na wedstrijd in centrum Utrecht

© Politie
Utrecht - Twee straatracers zijn vannacht tegen de lamp gelopen in het centrum van Utrecht. Ze deden een race op de Nobelstraat en gingen er vandoor toen de politie hen wilde aanhouden. Een van hen is staande gehouden, terwijl bij de ander het nummerbord duidelijk op camera staat.
De race was rond middernacht en werd gehouden tussen twee auto's, waarvan een met een Duits kenteken. De bestuurder met Nederlands kenteken is degene die staande is gehouden, zo meldt de politie.
Hoe hard de auto's reden, is onbekend, maar het tweetal beging tegelijkertijd een aantal andere overtredingen. Zo haalden ze in over een doorgetrokken streep (280 euro boete), reden ze over de busbaan (160 euro) en reden ze tegen de richting in (minimaal 320 euro).
Daarnaast moet in ieder geval de bestuurder van het Nederlandse voertuig ook nog de cursus Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) volgen. In totaal kost het volgen van zo'n cursus 1285 euro. Of dit ook geldt voor de andere straatracer, kon de politie niet zeggen.