Campingbezoekers zien het ondanks de regen zonnig in: 'We hopen de playbackshow buiten te houden'

Parkmanager Eelco Stienstra schuilt even voor de regen.
Parkmanager Eelco Stienstra schuilt even voor de regen. © RTV Utrecht
Utrecht - Regen, regen, regen en dat middenin de zomer. Volgens Reinier van den Berg van Buienradar is het momenteel misschien wel de natste week van de zomer met volgens de meteoroloog 'indrukwekkende hoeveelheden' regen. Bepaald geen weer om in een tent op de camping te staan. En toch blijkt na een rondje lopen over het terrein van camping Het Grote Bos in Doorn dat het humeur van de meeste bezoekers zonnig blijft. "Het is wat het is en als het droog is gaan we naar buiten."
Eén man laat zich vanochtend in ieder geval niet tegenhouden door de regen. Terwijl de meeste mensen nog op één oor liggen, gaat hij in wieler-outfit een stuk mountainbiken in het bos. "Ik wacht even tot het een beetje minder gaat regenen, maar de stemming is prima hoor."
Campingbezoeker: 'Sfeer is prima hoor'
De fietser deelt op de camping een caravan met zijn vriendin en zoontje van 10 en laat zijn goede humeur niet verpesten door het tegenvallende weer. Hij somt op: "De stemming is prima. Het is regenachtig maar voornamelijk mooi weer, dat de zon een beetje schijnt. Het valt mij wel mee. Het bevalt mij prima. Het weer, daar moet je het mee doen, dat kan je niet veranderen. Het is wat het is en als het droog is gaan we naar buiten."

Weinig annuleringen

En volgens parkmanager Eelco Stienstra delen de meeste bezoekers van de camping de zonnige insteek van de fietser. "De stemming bij de gasten is 'we doen het met wat er is ' qua weer. En je merkt dat als het zonnetje schijnt mensen toch weer happy zijn, naar buiten komen, de speeltuin opzoeken en soms zelfs het zwembad induiken."
We merken weinig mensen die geannuleerd hebben.
Eelco Stienstra, parkmanager RCN Het Grote Bos in Doorn
Op het campingterrein van 80 hectare verblijven nu zo'n 4500 tot 5000 mensen in huisjes en tenten. Volgens Stienstra zijn de meeste bezoekers ondanks het slechte weer gebleven. "Er zijn weinig mensen die geannuleerd hebben." Toch kijkt ook hij uit naar drogere dagen. "Je hebt liever dat het mooi weer is, dat vinden de mensen fijn en dan kun je leuke dingen organiseren. Gelukkig konden we afgelopen zaterdag met ons muziekfeest naar buiten en we hopen morgen met de playbackshow ook naar buiten te kunnen."
Kamperen in de tent met regen: 'Tóch gezellig!'
Ook in een van de tentjes op het terrein is de sfeer prima. Een moeder staat haar zonen droge kleren aan te trekken. "Ze waren helemaal natgeregend want die hebben lekker broodjes bij Bakker Bart gehaald dus dan verdienen ze ook wel droge kleren, hè?" De vrouw en de vader van de jongens hebben het naar hun zin, ook na een week in de regen. "We hebben nog steeds lol samen, en we gaan nog allemaal leuke dingen doen." Zelfs een vooraf kritische oma ging overstag. "Ik zag er wel tegenop die regen. Ik ben eigenlijk een mooiweer-kampeerder. Maar eerlijk gezegd... het is tóch gezellig.
© RTV Utrecht