Al een paar weken geen berovingen meer in Máximapark Utrecht

© Jasper Witte
Utrecht - De rust lijkt teruggekeerd in het Utrechtse Máximapark, nadat daar in de maand juni elk weekend een beroving was. Sinds begin juli surveilleert de politie extra in het park. Er zijn daarna geen nieuwe incidenten meer gemeld, laat een woordvoerder van de politie weten.
Of het extra toezicht ervoor gezorgd heeft dat er voorlopig een einde is gekomen aan de reeks berovingen, valt lastig te zeggen. Maar volgens de politie zou dat wel goed kunnen. Agenten zijn overdag en 's nachts zichtbaar aanwezig in het park, ook surveilleren agenten in burger in het park.
De berovingen veroorzaakten een gevoel van onveiligheid bij bezoekers van het park. De slachtoffers werden steeds onder bedreiging gedwongen hun kostbare spullen af te geven. Omdat de signalementen van de verdachten uiteenlopen, zou het kunnen dat het om verschillende daders gaat. Volgens de politie loopt het onderzoek naar de berovingen nog en is het nu nog te vroeg om er mededelingen over te doen. Wel is volgens de woordvoerder "alles erop gericht" om iemand op te pakken.
Het Máximapark is een van de grootste parken van het land. Het bevat meer dan 300 hectare aan groen en heeft een oppervlakte vergelijkbaar met de binnenstad van Utrecht. Om het park ligt Het Lint, een fietspad van 8 kilometer lang. Vooral op dat fietspad waren de nachtelijke berovingen.
Omwonenden beschrijven het Máximapark als een park met twee gezichten: overdag een leuke plek om te zijn, maar in het donker een stuk minder charmant. Naast de inzet van extra politie, was er eerder ook al een wijk-boa aangesteld die extra aandacht aan het park moest gaan besteden.