Kinderdagverblijf in Utrecht ontruimd vanwege brand, onduidelijk wanneer opvang weer open kan

© RTV Utrecht
Utrecht - In een kinderdagverblijf aan de Gansstraat in Utrecht heeft vanmorgen kort brand gewoed. De oorzaak was kortsluiting in de meterkast, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Het personeel heeft de kinderen direct naar buiten gebracht.
De kortsluiting is waarschijnlijk door een lekkage ontstaan en zorgde voor veel rook. Door de brand hebben ook de bovenliggende woningen rook- en roetschade opgelopen. Tenminste een bewoner kan vanwege de rookoverlast vannacht niet thuis slapen, hij krijgt vervangende woonruimte.
De kinderen zijn toen de brand uitbrak snel naar buiten gebracht en bleven ongedeerd. "Mijn collega's hebben conform het veiligheidsplan de kinderen buiten naar de verzamelplaats gebracht en de brandweer gebeld", zegt een woordvoerder van BLOS kinderopvang. Volgens haar heeft de brand een uur gewoed.
Door de rookschade kunnen ook zij vandaag niet meer terug naar binnen. Hun ouders zijn ingelicht en zij hebben de kinderen opgehaald. Het is volgens de woordvoerder van BLOS nog onduidelijk wanneer de vestiging aan de Gansstraat weer op kan.
Vanwege de kortsluiting heeft Stedin korte tijd de stroom afgesloten voor een deel van de straat.