AH-supermarkt in Utrechtse wijk Lunetten voor derde keer in drie weken overvallen

© Michiel van Beers
Utrecht - De Albert Heijn aan de Hondsrug in Utrecht was vanavond rond 19.30 uur opnieuw het slachtoffer van een overval. De supermarkt in de wijk Lunetten kreeg daar afgelopen vrijdag ook al mee te maken, net als op woensdagmiddag 28 juni.
Bij die eerste poging in juni kon al snel een verdachte worden opgepakt. Dat lukte vrijdag en vanavond niet. Op dit moment is de politie met man en macht op zoek naar de dader, bevestigt een woordvoerder. Het zou gaan om een jonge man tussen de 16 en 20 jaar.
Hij werd door getuigen gespot in een zwarte trui en zwarte broek met twee witte strepen. De politie hoopt hem vanavond nog aan te houden. "Achteraf kost altijd meer tijd. Als we hem vanavond nog pakken, is de kans groot dat hij nog dezelfde kleren draagt en wellicht ook nog de spullen die hij stal bij zich draagt."
Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de supermarkt recentelijk al vaker werd overvallen. Of het om dezelfde dader gaat, is nog niet duidelijk. Of de overvaller buit gemaakt heeft, wil de politie niet zeggen. Het onderzoek naar wat er zich precies afspeelde in de supermarkt loopt.