'Utrechtse slachtoffer van gewelddadig overval in Zuid-Afrika'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Victoria_Borodinova, Pixabay
Utrecht - Een vrouw uit Utrecht is gewond geraakt bij een gewelddadige beroving in Zuid-Afrika. Dat melden De Telegraaf en de Britse krant The Sun. De Zuid-Afrikaanse politie beschouwt de overval als een 'poging tot moord'.
Het incident was al op 30 juni, maar de details zijn nu pas bekend geworden. De Nederlandse vrouw, die volgens The Sun 21 jaar oud is, was samen met een Amerikaanse en Britse vrouw van rond dezelfde leeftijd op weg naar het Zuid-Afrikaanse Kruger National Park voor een fotografie stage van African Impact.

Beschoten

De overval verliep zo gewelddadig dat de Zuid-Afrikaanse politie spreekt van een 'poging tot moord'. De vrouwen zouden in hun voertuig benaderd zijn door een groep gemaskerde mensen die tenminste vier keer schoten op hen.
Twee van de drie, de Nederlandse en Britse, werden daarbij geraakt door kogels. Volgens De Telegraaf zijn ze allebei in hun been geraakt. Door het rondvliegende glas, raakten alle drie de vrouwen gewond.
Vervolgens namen de aanvallers de controle over van het voertuig en reden ze de drie vrouwen naar een afgelegen locatie waar de overvallers de vrouwen beroofden van hun kostbare bezittingen. Ze zouden onder meer hun bagage, camera's, laptops, geld en sieraden hebben moeten afgeven.
Daarna zou de Amerikaanse vrouw, die als enige niet geraakt was door een kogel, hen naar een veilige plek hebben gereden en daar om hulp hebben gevraagd, aldus The Sun. Hulpdiensten brachten de vrouwen naar een ziekenhuis in de nabijgelegen stad Mbombela voor verzorging. De daders zouden nog niet zijn gepakt.
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is niet op de hoogte van dit incident. Het ministerie zegt alleen actie te ondernemen wanneer iemand de ambassade om hulp vraagt. African Impact was niet bereikbaar voor een reactie.