Grote belangstelling voor failliete stadsbrouwerij De Leckere

© RTV Utrecht
Utrecht - Er gloort hoop voor liefhebbers van brouwerij De Leckere in Utrecht. De stadsbrouwerij kondigde begin juni een faillissement aan maar inmiddels lijken er partijen op de markt te zijn die het bedrijf een tweede leven gunnen. Binnenkort begint een biedingsprocedure onder leiding van de curator.
De Utrechtse bierfabrikant De Leckere was een begrip in de stad maar toch ging het bedrijf, net na het 25-jarige jubileum, kopje onder. Oorzaak van de financiële problemen waren onder andere de verhuizing naar het Werkspoorkwartier, corona, gestegen personeelskosten en het feit dat er tegenwoordig veel meer betaald moet worden voor de grondstoffen om bier mee te maken.
Een blik op het faillissementsverslag van de curator toont aan hoe slecht het bedrijf er op het einde voor stond. Bij de Belastingdienst was er een schuld van bijna een miljoen euro. Daarnaast moest er nog bijna een half miljoen worden overgemaakt aan de Douane voor accijnzen. En dat voor een bedrijf met achttien werknemers dat al een aantal jaren verlies draaide.
Maar ondanks alle problemen zijn er volgens het verslag van de curator toch ondernemers te vinden die toekomst zien in het bedrijf. Om hoeveel kopers het gaat en wie dat zijn, wordt niet vermeld. De curator zelf was niet bereikbaar voor toelichting.