Inval zwaarbewapende agenten meubelzaak Amsterdamsestraatweg was vanwege drugs, 33-jarige Utrechter opgepakt

© Politie
Utrecht - De inval van gisteren bij een meubelzaak aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht had te maken met een onderzoek naar drugshandel. Een 33-jarige man is aangehouden.
Er zijn gisteren op zeven locaties doorzoekingen geweest vanwege het onderzoek. Op één daarvan is een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Daarnaast zijn cash geld, twee voertuigen en een aantal dure merkartikelen in beslag genomen, meldt de politie. De aangehouden verdachte uit Utrecht zit nog vast en het onderzoek loopt nog. De politie wil nog niet zeggen welke spullen waar in beslag zijn genomen.
De politie viel gistermiddag interieurwinkel Silver 11 aan de Amsterdamsestraatweg binnen door een raam aan gruzelementen te slaan. De winkel werd daarna afgezet met lint en bewaakt door een eenheid met automatische geweren, helmen en kogelwerende vesten. Bij deze actie zijn tientallen politiemensen ingezet.
De inval aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht was gistermiddag. Een omstander maakte deze beelden:
Omwonenden en ondernemers lieten gisteren al weten dat de winkel aan de Amsterdamsestraatweg vrijwel altijd gesloten was en dat ze de eigenaar niet kenden. Ze vermoedden al dat er iets niet in orde was.
Op een van de locaties is een aanzienlijke hoeveelheid drugs is aangetroffen
Op een van de locaties is een aanzienlijke hoeveelheid drugs is aangetroffen © Politie
Diverse dure merkartikelen zijn in beslag genomen.
Diverse dure merkartikelen zijn in beslag genomen. © Politie