Man mishandelt vrouwen in Leidsche Rijn, terwijl ambulancepersoneel onwel geraakt meisje verzorgt

© Twitter Politie Leidsche Rijn
Leidsche Rijn - Twee jonge vrouwen zijn mishandeld in Leidsche Rijn toen ze in de buurt stonden van ambulancepersoneel dat een onwel geraakt meisje behandelde. De dader, een man, is nog voortvluchtig. "Hier kunnen we met onze politiepet even niet bij", schrijft de wijkagent op Twitter.
Afgelopen maandag, rond 19.45 uur, raakte iemand onwel op de Plantenkasstraat. Terwijl ambulancemedewerkers aan het werk waren, kwam een groepje mensen kijken wat er aan de hand was. In dat groepje was volgens de politie opeens een mishandeling. Twee vrouwen kregen schoppen en klappen van een man.

Gevlucht

Het is onduidelijk waarom hij agressief werd. De politie kan daar ook moeilijk achter komen, want zowel de dader als de slachtoffers zijn nog spoorloos. De man vluchtte in de richting van de Vogelvlinderweg. Daar zou hij ervandoor zijn gegaan op een bezorgscooter, mogelijk samen met twee anderen.
Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat de persoon die onwel was een relatie heeft met de dader en de slachtoffers van de mishandeling. De ambulancemedewerkers konden ondanks de onrust bij het publiek gewoon hun werk blijven doen, zegt een woordvoerder.
De politie wil graag in contact komen met de twee mishandelde vrouwen. Ook andere mensen die informatie hebben worden opgeroepen zich te melden.