Domkerk zoekt vrijwilligers: 'Het is de mooiste plek om te werken'

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
Utrecht - De Domkerk zoekt vrijwilligers voor de naderende, drukke vakantiemaanden. Vrijwilliger Bram Schriever hoopt dat hij op korte termijn hulp krijgt. "Er zijn zo'n 25 extra mensen nodig voor de zomer. Iedereen die denkt een dag of halve dag in de week of twee weken over te hebben, is hartelijk welkom."
De Domkerk is een plek vol historische betekenis en culturele waarde, vindt vrijwilliger Bram Schriever. Hij ziet veel bezoekers en gelovigen samenkomen om te genieten van de indrukwekkende geschiedenis, prachtige architectuur en boeiende verhalen.
Als vrijwilliger in de Domkerk buigt Schriever zich over de communicatie-uitingen. Hij kan zich zijn eerste ontmoeting met het bouwwerk nog goed herinneren. Het bleek liefde op het eerste gezicht. "Dit was op een zondagochtend. Er was een vierstemmig koor dat liederen zong en dat vond ik geweldig. Ik wist meteen: hier moet ik vaker komen. Het is de mooiste plek om te werken."
In vele functies kunnen vrijwilligers iets toevoegen. Voor zowel het DomCafé en in de DomShop tot het helpen met de roostering en het organiseren van activiteiten. Anneke Smilde is nu gids, maar begon ooit met het verwelkomen van mensen in de protestante kerk. "Je ontvangt al die mensen die hier binnenstromen, ze hebben vaak de gekste vragen. Dat is heel leuk!"