Central Park Festival in Utrecht mag doorgaan van rechter

© Nathan Reinds
Utrecht - Het Central Park Festival in Utrecht mag doorgaan. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank in Utrecht vandaag bepaald na een kort geding dat was aangespannen door een omwonende. Die vreesde voor geluidsoverlast.
"De rechter heeft geoordeeld dat de belangen van de gemeente en de vergunninghouder zwaarder wegen dan de belangen van de omwonende bij het doorlaten gaan van het evenement", zegt een woordvoerder van de rechtbank.
"Het verzoek tot een voorlopige voorziening is afgewezen. Er is geen schorsing van de vergunning. De vergunning blijft in stand en daarmee gaat het Central Park Festival door."

Groenste festival

Het festival vindt zaterdag en zondag plaats in Park Transwijk en noemt zichzelf het grootste en groenste festival van Midden-Nederland. Er worden 30.000 bezoekers verwacht. De zaterdageditie is volledig uitverkocht. Dan zijn er optredens van Anouk, Goldband en De Jeugd van Tegenwoordig.
Sinds vorig jaar is het festival uitgebreid met een tweede dag. Op zondag, als alle leeftijden welkom zijn, zijn er optredens van onder anderen Suzan & Freek, Antoon en Maan.