Mogelijke doorstart voor failliete brouwerij De Leckere

Brouwerij De Leckere in de oude Werkspoorfabriek
Brouwerij De Leckere in de oude Werkspoorfabriek © Google Streetview
Utrecht - De Utrechtse brouwerij De Leckere sluit misschien niet permanent de deuren. Er wordt gekeken naar een doorstart. Dat laat de curator weten. "We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden."
De Utrechtse brouwerij is woensdag failliet verklaard. De reden wordt op dit moment nog onderzocht. "We hebben alle bestuursverklaringen en boekhouding binnen en daar gaan we nu induiken", legt de curator uit. Wel is duidelijk dat corona en problemen met personeel een rol hebben gespeeld bij de sluiting van de brouwerij.

Hopen op een doorstart

Ondanks het faillissement zijn de deuren van de brouwerij nog niet gesloten. "We willen graag een doorstart maken." Daarom zijn ze druk bezig met het opstarten van het biedingsproces. Volgens de curator hebben enkele geïnteresseerden zich al gemeld. "Daarom draait de brouwerij ook nog. We kunnen het op die manier zo interessant mogelijk houden voor eventuele gegadigden."
Eigenaar Eric Odenwald laat weten verdrietig te zijn om het faillissement, maar dat hij er verder weinig over kan zeggen. Sinds 2006 is hij eigenaar van de bekende brouwerij en vierde vorig jaar nog het 25-jarig jubileum.