Jongen (14) raakt ernstig gewond bij vechtpartij in voetbalkooi

De voetbalkooi aan de Agavedreef
De voetbalkooi aan de Agavedreef © Google Maps
Utrecht - Een jongen van 14 jaar is ernstig gewond geraakt bij een vechtpartij in een voetbalkooi aan de Agavedreef in de Utrechtse wijk Overvecht. Meerdere jongens sloegen en schopten hem tegen zijn hoofd, waardoor het slachtoffer letsel aan zijn hoofd en gebit opliep.
Het slachtoffer was vorige week woensdag samen met drie andere jongens in de voetbalkooi toen er een vechtpartij met een andere groep van tien ontstond. Hij werd hierbij door meerdere jongens geschopt en geslagen tegen zijn hoofd. Dezelfde avond werd hij in het ziekenhuis behandeld voor de verwondingen aan zijn hoofd en gebit. Wat de aanleiding voor de vechtpartij was, is niet bekend.
Na de confrontatie liep de groep van tien jongens weg richting de Japuradreef. De verdachten zijn volgens de politie, die spreekt van een zware mishandeling, tussen de 13 en 16 jaar oud en hadden een licht of licht getinte huidskleur. Van drie verdachten heeft de politie een signalement op hun website geplaatst.
De mishandeling vond vorige week woensdag rond 16.45 plaats. Agenten brengen de gebeurtenis nu naar buiten omdat zij in contact willen komen met getuigen. Ook hoopt de politie camerabeelden van de mishandeling te ontvangen.