Doodsbedreiging in Utrechtse kapsalon was schreeuw om hulp, verwarde veelpleger wilde rustige nacht in politiecel

Ik heb van alles gedaan om hulp te kunnen krijgen, allemaal bullshit dingetjes!
Bullshit dingetjes
Net als de rest van Nederland, kampt ook de provincie Utrecht al lange tijd met een groeiend aantal meldingen van overlast en criminaliteit door personen met verward gedrag. De afgelopen vijf jaar is het aantal meldingen met 30 procent gestegen. Volgens de politie is een betrekkelijk kleine groep mensen verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de incidenten. Over een derde van de verwarde plegers kwamen twee tot negen meldingen binnen. Een nog kleinere groep personen kwam meer dan tien keer met de politie in aanraking.
De groep van extreme veelplegers heeft volgens Martin Sitalsing, hoofdcommissaris van de politie Midden-Nederland, structurele aandacht nodig. "Stel voor hen een gezamenlijk plan op, zoals dat nu ook gebeurt bij bijvoorbeeld kindermishandeling en huiselijk geweld."
Eind vorig jaar maakte minister Yesilgöz-Zegerius van Justitie & Veiligheid bekend dat tot 2026 in totaal 59 miljoen euro extra beschikbaar komt om de samenwerking op het gebied van zorg, hulpverlening en veiligheid te intensiveren.
Bron Politie.nl: Verward gedrag vergt nog veel politie-inzet
Brand
Je leeft op straat en je hebt nooit rust. Je moet eerst onrust veroorzaken om zelf rust te krijgen.
Geen slaapplek
Theo is volgens het Openbaar Ministerie een veelbesproken persoon in het Utrechtse Veiligheidshuis. Het VHRU is een samenwerkingsverband van justitiële organisaties, zorgorganisaties en 26 gemeenten in de regio Utrecht. De aanpak van plegers van ernstige overlast en criminaliteit, die kampen met complexe problematiek, staat daarbij centraal. Het gaat dan om mensen met problemen op meerdere leefgebieden, bij wie alleen een zorgvuldig afgewogen combinatie van zorg, straf en hulpverlening een duurzame oplossing biedt.
TBS met dwang
Genoeg gestraft
Met een WLZ-indicatie kunt je terecht in een verpleeghuis, een instelling voor mensen met een handicap of een ggz-instelling. Maar je kunt er ook voor kiezen om thuis te blijven wonen met intensieve zorg. Dit is alleen mogelijk als de situatie thuis geschikt is om verantwoord en doelmatig zorg te krijgen. Dit betekent bijvoorbeeld dat u veilig en gezond thuis kunt blijven wonen. Het Zorgkantoor gaat hierover met u in gesprek en beoordeelt de situatie
RTV Utrecht maakte eerder een podcast over extreme woonoverlast en ging daarvoor onder meer in gesprek met Jasper. Zijn buurman zette zijn eigen huis in brand, met gevaar voor zichzelf én zijn buren. De aflevering is hieronder te beluisteren..
Podcast Gillend Gek Aflevering 1: Probleemburen