Utrecht neemt maatregelen bij Biltse Rading na verkeersdrama met twee doden

© RTV Utrecht / Jasper Witte
Utrecht - De gemeente Utrecht neemt verkeersmaatregelen bij de Biltse Rading, waar vorige week twee doden vielen bij een ongeluk. Er zijn hekken, borden en tekstkarren geplaatst.
Die staan bij de oversteekplek voor voetgangers waar vorige week het drama gebeurde. Bij die plek wordt gewezen op de aanwezigheid van een tunneltje 200 meter verderop. Volgens de gemeente is dat een veiligere manier om over te steken. "De toegang en het gebruik van de tunnel verbeteren we."
Om automobilisten bewuster te maken van de oversteekplek zijn rood-witte schildjes (verticale borden) en tekstkarren neergezet. Ook zijn hekken geplaatst tussen de bushalte en de oversteekplek om te voorkomen dat mensen vanaf die bushalte de weg op lopen.
Volgens de gemeente zijn het tijdelijke maatregelen. Of er ook permanente komen, wordt nog onderzocht.

Vrouw en kind overleden

Precies een week geleden kwam een vrouw van 66 uit Woerden om het leven toen ze overstak en geschept werd door een auto. Een jongetje van 5 raakte zwaargewond en overleed een dag later.
Het drama gebeurde op de Biltse Rading, de weg tussen Park de Voorveldse Polder en de nieuwbouwwijk Veemarkt. Buurtbewoners zeggen dat ze al langer klagen over de oversteekplaats daar. Die zou erg onveilig zijn en moet daarom aangepast worden, vinden ze.
Voetgangers worden gewezen op een tunnel verderop, een veiligere manier om over te steken.
Voetgangers worden gewezen op een tunnel verderop, een veiligere manier om over te steken. © RTV Utrecht / Jasper Witte