UStad verandert en dit is wat dat betekent

© UStad
Utrecht - Vanaf vandaag wijzigt de programmering op UStad. Vanaf dan zijn alleen nog de video's van U in de Wijk op het tv-kanaal te zien. Op de momenten dat U in de Wijk niet wordt uitgezonden, is Bingo FM op het kanaal te horen. De programmering op Bingo FM verandert de komende tijd niet.
De wijziging komt nadat Omroep Utrecht Stichting (OUS) opnieuw de machtiging voor de lokale omroep kreeg. De gemeente stelde wel eisen aan het verkrijgen van de machtiging, waarvoor OUS samen met U in de Wijk, RTV Utrecht, FunX en DUIC een plan heeft gemaakt.
De definitieve uitwerking van het plan volgt nog, zegt Gerard Schuiteman. Naast directeur van RTV Utrecht is hij ook directeur van OUS en daarmee verantwoordelijk voor de veranderingen. Een belangrijke rol is in het plan weggelegd voor de lokale journalistiek.

Synergie

"We willen veel meer het nieuws uit de wijken gaan halen", zegt Schuiteman. Die wijkbenadering wordt nu al gehanteerd in U in de Wijk. De komende tijd moet worden bekeken hoe tv, radio en internet van elkaar profiteren, in plaats van dat ze los van elkaar opereren.
Het schrappen van een flink deel van de programmering op UStad was daarbij helaas een noodzakelijke stap, zegt Schuiteman. "Uiteindelijk valt of staat de kwaliteit en het aanbod dat je kunt bieden met de financiering die je hebt. De gemeente heeft gekozen om het totale budget terug te brengen van 900.000 euro naar 500.000 euro. Dan moet je keuzes maken."
Schuiteman hoopt dat de Utrechters straks door de veranderingen beter weten wat er in hun buurt speelt. "Kijkers en luisteraars moeten straks zien dat het media-aanbod is verbeterd, zowel op Bingo FM als op UStad. Er moet veel synergie komen tussen radio en tv. Ook komt er natuurlijk een nieuwe website."