Proeven van de absolute voetbaltop, Champions League trofeeën te zien op Stationsplein in Utrecht

Utrecht - Voor iedere jonge voetballer is het een droom, de Champions League winnen. Toch zijn er maar weinig die uiteindelijk lukt. Toch kan iedereen er vandaag en morgen even van proeven. Op het Stationsplein in Utrecht staan namelijk de Champions League trofeeën van zowel de mannen als de vrouwen.
Oud-voetballer Ibrahim Afellay onthulde de trofeeën vanochtend. “Het is leuk en bijzonder dat zulke grote prijzen worden gepresenteerd in de stad waar je bent geboren.” De twee trofeeën doen Utrecht aan als onderdeel van een tournee met sponsoren van de Champions League. Fans kunnen tot morgenavond 20.00 uur met de bokalen op de foto.
In 2011 won Afellay zelf de Champions League met FC Barcelona. “Het is het podium waar iedere speler op wil spelen. Als je daar mag winnen, en de trofee in je handen mag houden, is dat een jongensdroom die uit komt.” Ondanks dat bleef de Utrechter er nuchter bij. “Je bent je er niet gelijk van bewust, want je zit nog in een bepaalde roes. Maar zodra het seizoen er op zit en je op vakantie gaat, besef je toch hoe bijzonder het is.”
Op het podium, naast de beker die Afellay won, staat die van de Champions League voor vrouwen. "Die is wel een beetje klein, hé?" grapt de Utrechter. "Maar het is hartstikke mooi voor de meiden dat er steeds meer aandacht is voor het vrouwenvoetbal. Het is belangrijk dat ook zij hun dromen kunnen najagen." Hun finale vindt dit jaar plaats in Eindhoven. "Dat het in eigen land gebeurd is fantastisch. Het vrouwenvoetbal kan er alleen maar van groeien."
Voor wie na het zien van de trofee, deze het liefst ook zelf wil winnen, heeft Afellay advies: “Lekker blijven dromen, en die dromen najagen.” Heel veel plezier hebben is daarbij volgens hem het belangrijkst. “Als je plezier hebt, komt het beste in jezelf naar boven.”