Bergingsbedrijf Collewijn aangeslagen na overlijden oprichter: 'Trots op jouw vooruitziende blik en tomeloze energie'

© Collewijn
Utrecht - Sjaak Collewijn, de oprichter van het Utrechtse bergingsbedrijf Collewijn, is overleden. Het bedrijf krijgt voor de tweede keer in korte tijd met een overlijden te maken. Vorige week verongelukte er een medewerker bij een bedrijfsongeval.
Het bedrijf laat op Facebook aangeslagen weten dat Collewijn vrijdag is overleden. "Wat zijn wij trots op jou. Jouw vooruitziende blik, jouw tomeloze energie, jouw enorme technische kennis (wat je ogen zagen maakten je handen)", is in het bericht te lezen. De man was samen met zijn vrouw de grondlegger van het bergingsbedrijf, dat ruim vijftig jaar geleden in Groenekan is opgericht en sinds 2010 in Utrecht gevestigd is.
Collewijn haalt gestrande voertuigen van de weg en biedt pechhulp aan op wegen in de Randstad vanuit Utrecht, Bodegraven, Amersfoort en Groenekan. Het bedrijf omschrijft zichzelf als familiebedrijf met een informeel karakter.
Volgens de website Transport-online hebben Sjaak en zijn vrouw het bedrijf in 2017 aan hun vier zonen overgedragen. Collewijn heeft zo'n vijftig medewerkers in dienst.

Noodlottig ongeluk

Het was een tragische week voor het bedrijf. Twee dagen voordat de oprichter overleed raakte een medewerker bekneld toen er tijdens werkzaamheden een laadklep naar beneden kwam. Het slachtoffer is afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleed aan zijn verwondingen. "Mark is onverwacht weggerukt uit ons bedrijf, er ontstaat een enorme leegte. Mark bedankt voor alles wij zullen je enorm missen", reageert Collewijn op Facebook.