Fortuna bezorgt FC Utrecht een nieuwe dreun: 'Je zag dat spelers geen vertrouwen hebben'

© Orange Pictures
Utrecht - Fortuna Sittard heeft FC Utrecht een nieuwe dreun bezorgd. Na de smadelijke nederlaag tegen Spakenburg werd ook van Fortuna verloren. In stadion Galgenwaard werd het na een 0-0 ruststand 2-1 voor de Limburgers. FC Utrecht blijft zevende in de eredivisie.
De higlights van FC Utrecht - Fortuna Sittard
Na de afgang tegen Spakenburg was gehoopt op een furieuze start van FC Utrecht. Maar de ploeg van Michael Silberbauer, waar Zakaria Labyad voor het eerst sinds zijn terugkeer in de basis startte, begon angstig aan de wedstrijd. "We wilden het vandaag heel graag recht zetten, maar het valt nu even niet lekker", zei Labyad na afloop. In de eerste helft kreeg FC Utrecht wel kansjes via Mark van der Maarel, Sander van de Streek en Sean Klaiber, maar de grootste kans was vlak voor rust voor Fortuna. Doelman Vasilis Barkas was attent op een inzet van Thomas Buitink.
De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld, maar na een uur spelen kwam FC Utrecht dan toch op voorsprong. Na een corner van Jens Toornstra liet Fortuna-doelman Pandur de bal los na een kopbal van Mike van der Hoorn. De rebound was voor Tasos Douvikas, die met zijn twaalfde seizoenstreffer voor de 1-0 zorgde.

Noslin velt FC Utrecht

FC Utrecht kon precies acht minuten genieten van die voorsprong. Toen profiteerde Kristijan Bistrovic van een fout in de defensie van FC Utrecht en zorgde voor de 1-1. Victor Jensen had tien minuten na de gelijkmaker de 2-1 op zijn schoen, maar de Deen schoot hoog over. Aan de andere kant moest Barkas handelend optreden na een kopbal van Tijjani Noslin, voormalig speler van DHSC en Hercules, nu in het shirt van Fortuna.
Diezelfde Noslin velde in de 87e minuut het vonnis over FC Utrecht. De invaller kreeg na een nieuwe fout bij FC Utrecht de bal in de zestien. Zijn harde schot uit een moeilijke hoek leek houdbaar, maar Barkas moest hem wel uit het net halen: 1-2. Dat was ook de eindstand.

Vrije dag ingetrokken

Aanvoerder Mark van der Maarel erkent dat de ploeg met angst speelde. "Je moet je proberen af te sluiten voor de omstandigheden. Met de 1-0 is er niks aan de hand. Maar na de 1-1 neem je alles mee wat er deze week is gebeurd en dan gaat het mis. Je laat het gebeuren en dat valt niet goed te praten."
In de kleedkamer waren er ook harde woorden. "Ik ben nog niet binnen geweest want ik moest interviews geven. Maar ik hoorde dat er onder de douche wel wat is gezegd", vervolgt Van der Maarel. "We hadden een vrije dag maar die is ingetrokken. Dat er wat moet gebeuren is duidelijk."
Mark van der Maarel: 'Je laat het gebeuren en dat valt niet goed te praten'

Rentree Labyad

Zakaria Labyad stond, zoals gezegd, voor het eerste sinds zijn terugkeer in de basis. Hij werd na 66 minuten vervangen door Victor Jensen. "Het is lekker om weer op het veld te staan." Minder lekker was de uitslag, na de afgang tegen Spakenburg de tweede nederlaag in een week. "We wilden het vandaag heel graag recht zetten, maar het valt nu even niet lekker", zegt Labyad. "Fortuna voetbalde af en toe best goed. Maar als je kijkt naar de hele wedstrijd, mag je hier nooit verliezen."
Zakaria Labyad: 'Het valt nu even niet lekker'

Grote impact

Michael Silberbauer ontbrak dinsdag tegen Spakenburg op de bank wegens ziekte. Tegen Fortuna zag hij wat de nederlaag tegen de amateurs met de ploeg heeft gedaan. "De impact van de bekerwedstrijd was groter dan verwacht. Je zag dat spelers geen vertrouwen hadden. Ik zoek geen excuses, we moeten naar ons zelf kijken. We moeten geloven dat we er samen uit kunnen komen, dat moet."
Silberbauer ziet een duidelijk mentaal aspect. "Voor deze twee wedstrijden was alles heel positief. We moeten weten waar we vandaan komen en de spelers laten geloven dat ze weer naar dat niveau kunnen. Het is er echt nog wel."
Michael Silberbauer: 'Het is er echt nog wel'