Tijdelijke noodopvang 't Goylaan in Utrecht langer open

© RTV Utrecht / Annemarie de Wit
Utrecht - De crisisnoodopvang aan de 't Goylaan in Utrecht blijft langer open dan gepland. Aanvankelijk zou de locatie tot 1 april worden gebruikt voor de opvang van 129 asielzoekers, maar nu blijkt dat er iets meer tijd nodig is om een nieuwe locatie op orde te maken. De opvang blijft mogelijk twee maanden langer open.
De asielzoekers worden sinds november opgevangen in een leegstaand kantoorpand. De bedoeling is dat de asielzoekers dit voorjaar naar een nieuwe locatie op Kamp Zeist in Soesterberg vertrekken, maar die blijkt pas op 1 mei helemaal klaar te zijn. Als er tegenvallers zijn, kan de datum zelfs nog meer naar achter geschoven worden. "Om een goede overgang mogelijk te maken, hebben wij besloten de opvang aan 't Goylaan met twee maanden te verlengen", aldus de gemeente in een brief aan de gemeenteraad.
Omwonenden van de tijdelijke noodlocatie aan de 't Goylaan worden momenteel via een wijkbericht geïnformeerd over de verlenging en er komt er een informatiebijeenkomst. De gemeente Utrecht laat verder weten dat er sinds de opening van de tijdelijke locatie 'vrijwel geen klachten van de omwonenden over de opvang' zijn binnengekomen. "Omwonenden geven aan geen overlast te ervaren."
Als het kantoorpand aan de 't Goylaan straks weer leeg staat, wordt het pand verbouwd. De eigenaar wil er 56 woonstudio's realiseren.