Shoppen met creditcard komt niet van de grond, in kassaloze Aldi kun je inmiddels ook met ApplePay betalen

© RTV Utrecht
Utrecht - In de kassaloze Aldi aan de Lange Viestraat in Utrecht kunnen bezoekers voortaan ook met ApplePay betalen in plaats van enkel met een creditcard. Volgens Aldi is dit "een belangrijke stap in het optimaliseren van het winkelconcept". Eerder bleek al dat weinig mensen hun boodschappen er deden, mede vanwege het verplichte gebruik van een creditcard.
Medewerkers van Aldi lieten in januari al aan RTV Utrecht weten dat er werd gewerkt aan de mogelijkheid om met ApplePay te betalen, maar dat dat nogal wat voeten in de aarde had. Inmiddels is de Duitse prijsvechter dus wel zover.
In juli vorig jaar opende de Aldi Shop & Go in de binnenstad, in de voormalige Planeet, met veel tromgeroffel. Maar gedurende het jaar werd duidelijk dat er weinig tot geen klanten in de winkel zijn. Op doordeweekse dagen is er vrijwel nooit iemand in de winkel te zien, op een handjevol personeel na.

Verdere optimalisatie

Aldi laat vandaag in een persbericht weten dat er de afgelopen maanden "zowel zichtbare als onzichtbare veranderingen" zijn doorgevoerd. "Zo zijn de productgroepen in de winkel uitgebreid en heeft de ALDI Shop & Go-app diverse updates gehad."
Mogelijk komen er in de nabije toekomst nog meer veranderingen aan. "Achter de schermen wordt volop gewerkt aan verdere optimalisatie van het systeem wat eenvoudiger boodschappen doen mogelijk maakt."