Drugsdealers aangehouden in Utrechtse winkel

© RTV Utrecht
Utrecht - Een 32-jarige Amersfoorter en 21-jarige Utrechter zijn gisteravond aangehouden voor betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. Dat gebeurde in een winkelpand aan de Columbuslaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Beide mannen hadden verdovende middelen op zak, meldt de politie.
De aanhoudingen maakten deel uit van verschillende ondermijningscontroles die werden gehouden door de politie, gemeente en andere partners. De twee verdachten verschenen op de radar van de politie na een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Op basis van die signalen is de politie een onderzoek gestart, waarbij gisteravond de winkel en een opslagruimte aan de Columbuslaan werden doorzocht.
Naast de verdovende middelen, werden ook verpakkingsmaterialen en andere illegale handelswaren gevonden, waaronder verboden medicijnen. Alle spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek en de doorzochte opslag is op last van de burgemeester direct gesloten.
Naast deze actie zijn er bij de ondermijningscontrole ook verschillende winkels en bedrijven in winkelcentrum Lunetten en omgeving gecontroleerd. Daarbij bleek een winkel sterke drank te verkopen zonder vergunning, werden enkele personen aangetroffen die niet in Nederland mogen werken en was er sprake van illegale kamerverhuur.