Utrecht overstag; gaat tóch verkiezingsborden plaatsen

© RTV Utrecht / Joost Danvers
Utrecht - De gemeente Utrecht gaat toch verkiezingsborden voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen plaatsen. Op 24 februari wordt er in iedere wijk één blanco verkiezingsbord geplaatst. Eerder liet Utrecht weten geen borden te plaatsen, omdat er te veel partijen mee zouden doen.
Volgens de gemeente is er voor één blanco bord per wijk gekozen omdat dit op korte termijn haalbaar is. Op de blanco borden kunnen deelnemende partijen hun uitingen plaatsen. De locaties van de verkiezingsborden worden later nog bekend gemaakt.
Burgemeester Sharon Dijksma zag het eerder niet zitten om verkiezingsborden te plaatsen. "Er doen 47 partijen mee, als je die allemaal op één bord zet dan wordt het echt een 'postzegelmodel'", vond zij. Dit tot groot ongenoegen van veel politici. Na vragen van het CDA zegde Dijksma toe toch te kijken naar mogelijkheden om de verkiezingen onder de aandacht te brengen.
Naast de blanco borden in elke wijk, maakt de gemeente ook een 'digitaal verkiezingsbord'. Partijen kunnen een poster en een link naar hun website sturen, de gemeente plaatst die vervolgens op een speciale verkiezingspagina van de gemeentewebsite.