Podcast Stadhuisplein: 'Schofterig dat Rijkswaterstaat boeren uitkoopt voor de A27'

Dimitri Gilissen, Tom Staal en Yet van den Bergh op het Stadhuisplein
Dimitri Gilissen, Tom Staal en Yet van den Bergh op het Stadhuisplein © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - In de podcast Stadhuisplein Utrecht gaat oud-verkeerswethouder Yet van den Bergh tekeer tegen Rijkswaterstaat, ze vindt het idioot dat er voor de verbreding van de snelwegen rond de stad stikstofruimte gekocht wordt bij boeren, die hun zaak sluiten.
Van den Bergh noemt het zelfs schofterig. Dimitri Gilissen is kandidaat statenlid bij de komende provinciale statenverkiezingen. Hij is een andere mening toegedaan. Volgens hem is het stelsel van snelwegen rond de stad verouderd en onveilig. Hij heeft geen goed woord over voor het alternatieve plan dat stad en regio onlangs presenteerde: "Het is geen plan, het zijn een paar uitgangspunten."
Beluister de hele podcast hier:
Het woord 'schofterig' viel in de podcast ook bij een ander onderwerp. Tom Staal gebruikt de term om aan te geven wat hij vindt van het gebrek aan loonsverhoging dat medewerkers van Stadswerken krijgen aangeboden. Presentator Marc van Rossum du Chattel op zijn beurt maakt zich boos over de inwoners van de stad die hun afval tijdens de staking zo maar op straat hebben gegooid.
Als afsluiter van deze podcast praten de panelleden over de rel rond de verkiezingsborden. Die komen er in Utrecht dit keer niet. Het panel is het er over eens dat dit een uitglijder is van burgemeester Sharon Dijksma. En waarom ze dat vinden? Dat hoor je in de podcast