Grote studioroof treft Kensington en andere muzikanten: 'Nachtmerrie is werkelijkheid geworden'

Utrecht/Benschop - De Utrechtse band Kensington en andere muzikanten zijn zwaar getroffen door een inbraak in een studio in Benschop. "Er zijn monsterlijk veel spullen gestolen. Een van mijn grootste nachtmerries is werkelijkheid geworden", zegt studio-eigenaar Jordi Langelaan, die al zo'n tien jaar voor Kensington werkt.
Grote studioroof treft Kensington en andere muzikanten: 'Nachtmerrie is werkelijkheid geworden'
Het gaat onder meer om kostbare Gibson-gitaren, microfoons, een mengtafel, computers, een iPad en een spiegelreflexcamera. "De precieze waarde van de buit is nog lastig in te schatten, maar ik denk rond de 50.000 euro", vertelt hij aan RTV Utrecht.
Kensington-bandlid Casper Starreveld laat weten dat van hem vier dierbare gitaren zijn gestolen van de merken Gibson, Fender en Crafter. "Hou een oogje in het zeil en tip mij of Jordi als je iets voorbij ziet komen. FUCK DIEVEN", twittert hij.
Twee van de gestolen gitaren van Kensington-muzikant Casper Starreveld.
Twee van de gestolen gitaren van Kensington-muzikant Casper Starreveld. © Casper Starreveld
Jordi ontdekte de inbraak in zijn Barn In The Meadow studio aan de Benedeneind Noordzijde in Benschop vanochtend. "Er lag een ruit uit en ik zag al snel dat er gitaren miste. Naarmate ik verder liep, kwam ik steeds meer dingen tegen die ontbraken. Alles was met geweld losgetrokken. Ik was bijna in shock, het is heel bizar. Ik vermoed dat ze door het weiland zijn gekomen."

Lijst met gestolen spullen

Van een aantal spullen heeft hij serienummers, maar lang niet van alles. De producer roept iedereen op om uit te kijken naar aangeboden instrumenten, microfoons en computers. Er wordt nog een inventarisatie gedaan om na te gaan wat er precies allemaal weg is en dat zal nog wel de hele week week duren. Jordi heeft al een lange lijst gepubliceerd op Facebook en zal die de komende tijd aanvullen.
"Naast spullen van mezelf zijn er ook een aantal gitaren van klanten gestolen. Het is hier een soort snoepwinkel voor muzikanten. De meest interessante dingen zijn weg. In mijn geval een gitaar die ik met mijn vader heb gekocht toen ik 12 was. Ik zal morgen met de verzekeringsmaatschappij gaan bellen om te kijken hoe en wat. Het is voor mij ook nieuw, ik heb nog nooit met een inbraak te maken gehad."