Celstraffen geëist tegen mannen die maaltijdbezorger mishandelden in Utrecht

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Utrecht - Drie mannen die vorig jaar betrokken zouden zijn geweest bij de mishandeling van een maaltijdbezorger in Utrecht, hebben celstraffen tot vijf maanden tegen zich horen eisen. Het OM verdenkt hen van het plegen van openlijk geweld.
De mishandeling gebeurde op 2 oktober rond 01.30 uur 's nachts. De drie mannen kwamen net uit een horecagelegenheid, toen ze op straat ruzie kregen met een andere man. Die wist zich echter uit de voeten te maken. Vervolgens dwongen ze de maaltijdbezorger af te remmen. Na een korte woordenwisseling wilde het slachtoffer verder fietsen, maar dat stonden de mannen niet toe. Hij werd door het drietal van zijn fiets getrapt en vervolgens geschopt en geslagen tot hij buiten bewustzijn raakte. Een man die de maaltijdbezorger te hulp wilde schieten, kreeg zelf ook een klap.
Toen de politie aankwam in de Koekoekstraat, maakten de mannen zich snel uit de voeten. Maar ver kwamen ze niet, want de politie kon ze korte tijd later aanhouden. De mannen waren destijds 24, 26 en 27 jaar oud en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.

Strafeis

Aanvankelijk werd het trio verdacht van poging tot doodslag, maar die strafeis is nu afgezwakt. Het OM eist een celstraf van vijf maanden voor de mannen van 27 en 24 jaar oud. Daarnaast moet de 24-jarige verdachte een eerder voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf van één maand uitvoeren.
De derde verdachte hoorde een celstraf van vier maanden tegen zich eisen en moet als het aan het OM ligt ook nog een voorwaardelijke celstraf van één week uitzitten. De uitspraak volgt over twee weken.