Na tien jaar, tien albums en grote shows verlaat rockband DeWolff Utrechtse werfkelder

De nieuwe plaat van DeWolff is helemaal analoog opgenomen.
De nieuwe plaat van DeWolff is helemaal analoog opgenomen. © RTV Utrecht
Utrecht - Rockband DeWolff maakte tien jaar lang muziek vanuit een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Negen albums namen ze er op en jarenlang gaven ze grote shows in TivoliVredenburg. De driekoppige band heeft inmiddels een enorme grote schare fans maar gaat toch terug naar Limburg.
Kijk hier naar het item over DeWolff dat komt uit het programma Route C
DeWolff remigreert dus naar het zuiden. Is de band ondertussen niet toe aan een stap naar het buitenland? Toetsenist Robin Piso: “Ooit naar Amerika, ja dat lijkt ons wel wat, dat zie ik ons nog wel doen, als we daar een leuke studio kunnen vinden die met ons muziek wil opnemen. Maar zo zaligmakend is dat ook niet hoor."
Gitarist en zanger Pablo van de Poel: "Om daar te spelen en visa aan te vragen et cetera: dat is allemaal erg duur. En grote kans dat je er dan komt te spelen in bars waar je waarschijnlijk niet eens betaald krijgt. Er zijn maar heel weinig Nederlandse bands die het echt lukt daar in Amerika. Die geven ons wél de hoop dat het ons ook ooit kan lukken."
DeWolff in hun werfkelder aan de Oudegracht v.l.n.r Robin Piso, Pablo van de Poel, Luka van de Poel
DeWolff in hun werfkelder aan de Oudegracht v.l.n.r Robin Piso, Pablo van de Poel, Luka van de Poel © RTV Utrecht
"Waar wij vandaan komen in Limburg was het allemaal veel kleiner", vertelde drummer Luka van de Poel vorig jaar. "Je had maar één platenzaak en één kroeg waar je naartoe ging en hier in Utrecht heb je alle keuze."
Toch besluit de band Utrecht nu weer te verlaten en terug te gaan naar Limburg. "De kelder hier was best vochtig en oud. Dat is niet altijd ideaal voor wat we doen", aldus Pablo van de Poel. Hij is als eerste bandlid al verhuisd en gaat een nieuwe muziekstudio in zijn tuin bouwen. "De inspiratie die je nodig hebt om kunst te maken kun je opzoeken, het maakt niet uit waar je woont", aldus Pablo. Luka: "Ja, die vind je in andere muziek, in films, en in boeken. Wat dat betreft is er nog zoveel. En ook Limburg kan weer inspiratie voor nieuwe nummers geven."
Het 10e album van DeWolff, Love, Death & In Between dat 3 februari uitkwam, is geheel opgenomen in Frankrijk. Dit album presenteert de band met een wervelende show op 11 februari in TivoliVredenburg.
Het tiende album van DeWolff.
Het tiende album van DeWolff. © DeWolff