Utrechter (22) aangehouden voor woningoverval in Tilburg

© RTV Utrecht
Utrecht - Een 22-jarige man uit Utrecht is maandag aangehouden voor een woningoverval in Tilburg van bijna tien maanden geleden. Twee andere overvallers werden direct na de overval al gearresteerd, meldt de politie. Eén van hen kwam ook uit Utrecht. Nog meer aanhoudingen in verband met deze zaak sluit de politie niet uit.
De overval vond plaats in de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 maart 2022. Rond 04.10 uur stormden meerdere personen met bivakmutsen de woning aan de Zuringhof in Tilburg binnen. Ze bedreigden de bewoners daar met vuurwapens en eisten geld. Ook mishandelden ze één van de bewoners. Met een niet door de politie bekendgemaakt geldbedrag als buit gingen ze er vervolgens vandoor. Het gezin alarmeerde daarna de politie.
Diezelfde ochtend nog kon de politie al twee verdachten arresteren: een 24-jarige man uit Utrecht en een 40-jarige vrouw uit Tilburg. Ondertussen zocht de politie door naar andere verdachten. Bijna tien maanden na de overval heeft die zoektocht dus succes opgeleverd, met een derde aanhouding.
De zoektocht van de politie naar andere verdachten gaat verder, zo laat de politie weten. Meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten. Om hoeveel mogelijke verdachten het gaat, wordt niet gemeld.