FC Utrecht-vrouwen na de zomer terug in de eredivisie

International Anouk Hoogendijk droeg in 2012 het shirt van FC Utrecht
International Anouk Hoogendijk droeg in 2012 het shirt van FC Utrecht © RTV Utrecht
Utrecht - FC Utrecht mag komend seizoen deelnemen aan de eredivisie vrouwen. Dat heeft de KNVB laten weten. FC Utrecht keert daarmee na negen jaar terug op het hoogste niveau.
FC Utrecht trok in 2014 de stekker uit het vrouwenvoetbal. "Er was niet meer in te investeren. Er ging zoveel geld naartoe dat ik wel begrijp dat het toen is stopgezet", zei algemeen directeur Thijs van Es daar in september over. Op dat moment had de club bij de KNVB een verzoek ingediend om de vacante plek in de hoogste divisie van het vrouwenvoetbal te mogen innemen. Er waren andere gegadigden, maar FC Utrecht kreeg de toewijzing.
"Met de terugkeer van een vrouwenvoetbalteam dat op het hoogste niveau speelt, creëren we de droom voor meiden en vrouwen om zich oprecht thuis te voelen bij onze club", zegt manager vrouwenvoetbal en oud topspeelster Marlou Peeters.
Een grote, ambitieuze en belangrijke club als FC Utrecht moet staan voor professioneel voetbal voor mannen en vrouwen
Thijs van Es
Algemeen directeur Van Es zegt op de clubsite heel blij te zijn met de rentree van de Utrecht-vrouwen in de eredivisie. "Wij hebben de overtuiging dat een grote, ambitieuze en belangrijke club als FC Utrecht moet staan voor professioneel voetbal voor mannen en vrouwen. Daarom hebben we besloten terug te keren op het vrouwenvoetbaltoneel."
De toewijzing betekent dat de club nu verder kan met het optuigen van een selectie en het aanstellen van een technische staf. "Er is veel talent in de regio, dus we zijn blij dat we hen een podium kunnen bieden", zegt Marlou Peeters. "Achter de schermen gaan we, zoals we dat de voorbije tijd ook al waren, keihard aan de slag om een volwaardig team samen te stellen dat zich kan mengen in de strijd om de bovenste zes plekken in de eredivisie."