Le Guess Who?-oprichter Johan Gijsen valt in de prijzen op Noorderslag

Gijsen (links) voor TivoliVredenburg
Gijsen (links) voor TivoliVredenburg © RTV Utrecht / Evie Westland
Utrecht - Utrechter Johan Gijsen is in de prijzen gevallen tijdens het Groningse muziekfestival Eurosonic Noorderslag. De Le Guess Who?-oprichter won gisteren het IJzeren Podiumdier voor zijn rol als directeur. Ook Kimtessa Hill, marketeer bij TivoliVredenburg, won een IJzeren Podiumdier voor haar werk.

De IJzeren Podiumdieren zijn de vakprijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de brancheorganisatie voor poppodia en popfestivals VNPF.

Gijsen is volgens de organisatie "een toonaangevende smaakmaker, een bezielde aanjager, een ‘tribe builder’, een drijvende kracht voor en achter de schermen. Hij weet als geen ander dat werken aan een gezond, veilig en integer werkklimaat iets is dat je samen doet".
Voor Hill waren de woorden ook lovend. "Hill combineert op soepele wijze competentie en bedrevenheid met een haast bovennatuurlijk instinct aangaande het vakgebied en roept vaak vernieuwende, inspirerende publieksprojecten in het leven.

Le Guess Who?

Johan Gijsen is de oprichter van het toonaangevende Utrechtse festival Le Guess Who?. Poppodia, cafés en theaters en ook kerken en oude fabriekspanden door heel Utrecht zijn tijdens het festival vier dagen lang het hoofdtoneel van nieuwe en relatief onbekende bands. Er zijn geen wereldberoemde headliners, en toch – of juist daarom – komen er jaarlijks duizenden mensen van over de hele wereld naar de Domstad voor Le Guess Who?.
Dit jaar nam hij afscheid. Een maand geleden kregen hij en medeoprichter Bob Heur de Utrechtse Maartenspenning uit handen van Sharon Dijksma. In 2016 werd Gijsen door het AD uitgeroepen tot Utrechter van het Jaar.