17-jarige verdachte explosie Leidsche Rijn langer vast

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - De 17-jarige verdachte uit Almere die in oktober vorig jaar werd aangehouden na een explosie in Leidsche Rijn blijft langer vastzitten. Dit heeft de rechtbank gisteren beslist. De jongen wordt verdacht van het bezit van een explosief, het veroorzaken van een ontploffing met gevaar voor woningen en levens en poging tot moord of doodslag.
In de nacht van 5 op 6 oktober vond er een explosie plaats in de omgeving van de Tweede Westerparklaan in Leidsche Rijn. De verdachte uit Almere raakte hierbij zelf zwaargewond. Op 16 oktober vond er weer een ontploffing plaats op de Tweede Westerparklaan. Hier is een 16-jarige Amsterdammer voor aangehouden. Het is niet bekend of de explosies met elkaar te maken hebben.
Ook in deze zaak is er nog veel onduidelijk. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) loopt nog. Omdat het om een minderjarige verdachte gaat kan het OM niets zeggen over de inhoud hiervan.
Op 13 april staat er weer een tussenzitting (pro forma) gepland. Daar wordt weer beslist of de verdachte langer vast moet blijven zitten.