Bussen U-OV rijden weer volgens planning: 'Dank voor de hartverwarmende reacties'

© Peter Bakker
Utrecht - Alle bussen van U-OV rijden weer volgens de normale dienstregeling. Ook komende maandag, als de doordeweekse dienstregeling van kracht is, kunnen alle bussen volgens planning rijden. Medewerkers van het vervoersbedrijf zijn gisteren en vandaag hard bezig geweest alle logistieke problemen als gevolg van de verwoestende brand op te lossen.
Gisterochtend was een grote brand in de stalling bij Westraven aan de Griffioenlaan. Twaalf bussen gingen in vlammen op. Het gaat om tien bussen van 24 meter lang en twee kleinere bussen van 18 en 12 meter. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brandweer wist te voorkomen dat ook het gebouw van U-OV in vlammen opging.
Qbuzz, dat onder de naam U-OV busvervoer verzorgt in Utrecht, kreeg naar eigen zeggen 'hartverwarmende reacties' na de brand. Niet alleen van reizigers, ook van politici zoals burgemeester Dijksma, de provinciegedeputeerde, en collega-vervoersbedrijven.
"Dank voor deze steun, dat doet ons goed", schrijft Qbuzz in een persbericht. "Onze medewerkers hebben het voor elkaar gekregen om de dienstverlening in korte tijd weer op orde te hebben voor onze reizigers. Daar zijn we trots op."
Bij de brand zijn twaalf bussen verwoest.
Bij de brand zijn twaalf bussen verwoest. © ANP