Personeelstekort evenementensector grotendeels opgelost, maar professionals blijven lastig te vinden

© RTV Utrecht
Utrecht - Het personeelstekort in de evenementensector lijkt grotendeels opgelost. Zo heeft TivoliVredenburg door middel van wervingscampagnes de meeste plekken achter de bar en garderobe weten te vullen. "Maar," zegt directeur Jeroen Bartelse, "op andere functies hebben we nog wel te maken met een tekort aan mensen."
Het gaat dan om functies waar meestal een (mbo-)opleiding voor nodig is. Denk aan licht- en geluidstechnici, koks en marketeers. Bartelse: "In tegenstelling tot de functies in de horeca of hospitality, moet je voor deze functies opgeleid of op een andere manier getraind zijn." Bartelse is ook co-voorzitter van Kunsten '92, een belangenorganisatie van de cultuursector. Hij herkent de trend op meerdere plekken. Al is er op sommige plekken nog steeds een tekort aan alle soorten personeel.
"We merken in steden waar veel studenten zijn de wat meer algemene functies sneller gevuld worden. Maar op plekken waar een mbo-opleiding is, is er minder krapte op de geschoolde functies," zegt hij.
Jeroen Bartelse
Jeroen Bartelse © Han Ernest

Tekort opgelost

De meeste krapte is dus opgelost. Dat ziet Bartelse ook in TivoliVredenburg. "We hebben heel actief gewerfd en heel breed gezocht. We hebben geprobeerd iedere groep van de samenleving op te zoeken: mensen met een migratie-achtergrond, internationale studenten, jongeren en mensen die wat ouder zijn om maar wat te noemen."
Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. TivoliVredenburg heeft nu een grote pool van werknemers om de diensten mee te vullen. Behalve de wervingscampagnes heeft Bartelse nog een verklaring voor de opvulling van de vacatures. "De evenementensector is een leuke sector om in te werken, zeker voor jongeren en studenten. Je werkt in de uitgaanssector, je kunt naar concertjes toe: dat vinden veel mensen leuk."

Scholing

TivoliVredenburg onderhoudt goed contact met een aantal mbo's. Zo zitten ze samen in arbeidscommissies en gaan ze geregeld bij elkaar op bezoek. Dat is belangrijk volgens Bartelse. "Zij leveren de mensen, die wij hard nodig hebben."
Door de coronapandemie kon TivoliVredenburg twee jaar lang geen stagiaires aannemen of leerplekken aanbieden. Daar was het poppodia zich goed van bewust toen de boel weer open ging. "We hebben die stage- en leerplekken altijd al gehad maar we zijn er afgelopen jaar wel bewuster mee geweest."
Behalve een vrij lange inwerkingsperiode voor alle functies, heeft het bedrijf ook interne trainingen voor wie graag naar nieuwe functie wil leren. Een (mbo-)opleiding is dus niet altijd nodig. Het betekent wel dat het langer duurt voordat pas aangenomen werknemers volop meedraaien bij Tivoli. "Maar dat hebben we er graag voorover," zegt Bartelse.