Provinciebestuurder Schaddelee weer aan het werk

© Provincie Utrecht
Utrecht - Gedeputeerde Arne Schaddelee zal vanaf komende week zijn werk hervatten. Sinds begin oktober was hij uit de roulatie door ernstige vermoeidheidsklachten.
De provinciebestuurder van de ChristenUnie heeft Mobiliteit, Communicatie, Recreatie en Toerisme en Vergunningsverlening onder zijn hoede. Hij zal niet meteen alle portefeuilles weer oppakken, maar beginnen met Mobiliteit.  
Tot de verkiezingen van 15 maart zijn er voor hem twee belangrijke pijlers: een nieuw plan voor de verbreding van de A27 en een schaalsprong van het openbaar vervoer in de regio.
Tijdens de nieuwjaarsborrel op het provinciehuis is hij vanmiddag druk met het schudden van handen en het aannemen van uitnodigingen voor gesprekken en bijeenkomsten. "Dat is het punt met dit werk, je kan het niet half doen," zegt hij. "Dat is het leuke eraan, maar het is ook een valkuil."
Desondanks hoopt Schaddelee ook na de verkiezingen door te gaan als gedeputeerde, ook al is hij geen lijsttrekker voor de Christenunie. "Maar, je weet nooit hoe het loopt. De vorige verkiezingen was ik lijsttrekker en wilde ik absoluut geen gedeputeerde worden. Nu ben ik de nummer twee van de partij, maar ben ik wel degene die naar voren geschoven wordt als mogelijke gedeputeerde."