Half jaar cel geëist voor steekpartij Lucasbolwerk in Utrecht

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Utrecht - Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van een half jaar tegen een 65-jarige man vanwege een steekpartij op het Lucasbolwerk in Utrecht. Daarbij raakten op 8 september twee mensen gewond. Omdat niet helemaal duidelijk is wat er precies is gebeurd, kan poging tot doodslag volgens het OM niet bewezen worden.
De verdachte werd opgepakt na een ruzie op het Lucasbolwerk, op een plek waar vaker mensen met verslavingen en psychische problemen rondhangen. Een van de slachtoffers, die lichtgewond raakte, wilde de ruzie sussen. Een ander slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het was voor de politie moeilijk te achterhalen hoeveel mensen er precies bij het voorval betrokken waren. "Er stond een grote groep omheen, waardoor we dat lastig in kunnen schatten."
Het OM acht nu wel bewezen dat de 65-jarige verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot zware mishandeling. Poging tot doodslag en zware mishandeling kan de man niet aangerekend worden, onder meer vanwege de ernst van het letsel. Ook ontbreken daarvoor de feiten, omdat niet duidelijk vast is komen te staan hoe de opgelopen verwondingen precies zijn toegebracht.