Dief opgepakt in Utrecht dankzij track-and-trace in gestolen laptop

De gestolen laptop is weer terug bij de eigenaar.
De gestolen laptop is weer terug bij de eigenaar. © Politie Utrecht
Utrecht - In Utrecht is een man opgepakt die vlak daarvoor een Macbook had gestolen in de trein. De dief kon worden opgespoord dankzij het track-and-tracesysteem in de laptop.
De diefstal gebeurde gisteravond in de trein vanaf Arnhem richting Utrecht. De eigenares van de laptop werd aangestoten door een man en merkte daarna dat ze bestolen was. Via de 'Zoek mijn'-functie van Apple zag de vrouw even later dat haar laptop zich op de Damstraat begaf.
Nadat de politie en cameratoezicht was ingeschakeld, zagen agenten even later een man door Utrecht lopen die zich verdacht gedroeg. "De man ging een restaurant in. Toen wij besloten om hem te controleren, wilde hij ervandoor gaan. Dit lukte echter niet. Wij troffen de gestolen laptop aan in het restaurant in de tas van de man", aldus de politie.
Op het politiebureau bleek de man ook nog een telefoon bij zich te hebben die niet van hem was. Het apparaat is in beslag genomen en de politie doet verder onderzoek naar de telefoon. "De laptop is direct geretourneerd aan de aangeefster, zij was heel erg blij", besluit de politie.