Muziekpodium Azotod vangt bot: 'grote sympathie' maar geen financiële steun van gemeente

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
Utrecht - Het noodlijdende muziekpodium Azotod in De Meern krijgt geen geld van de gemeente Utrecht om de situatie binnen organisatie te verbeteren. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad.
De culturele instelling had twee subsidies aangevraagd, de gemeente Utrecht besloot daarop onderzoek te doen naar de organisatie om zo "tot een goede afweging te komen".

'Onvoldoende vooruitgang'

"Ondanks onze grote sympathie voor Azotod en welwillendheid en inzet om samen te zoeken naar mogelijkheden om de organisatie te versterken, zien wij onvoldoende grond om als gemeente de gevraagde balanssteun en exploitatiesubsidie toe te kennen", schrijft het college.
Volgens het stadsbestuur heeft eerdere ondersteuning vanuit de gemeente tot onvoldoende concrete stappen en vooruitgang geleid. "Wij beseffen dat dit een teleurstellende uitkomst is voor alle betrokkenen. Uiteraard blijven wij, net als voorheen, graag en met open vizier voor de mogelijkheden met hen in gesprek."
Azotod werd ruim veertig jaar geleden opgericht door de samenvoeging van twee culturele jeugdcentra. Het muziekpodium draait op tientallen vrijwilligers en organiseert muzikale evenementen voor verschillende doelgroepen. De afgelopen jaren kwam de stichting in de financiële problemen, mede door het uitblijven van bezoekers vanwege de coronacrisis.