Agent op surfplank zet achtervolging in op zwemmende inbreker uit Utrecht

© Politie
Utrecht - De politie heeft vannacht na een achtervolging op onder meer een surfplank een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden die na een inbraak in Badhoevedorp had geprobeerd om zwemmend te vluchten. De verdachte lag langere tijd in het water. Daarom is hij eerst voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Eenmaal opgewarmd is hij naar een politiecel vervoerd.
De politie zette na een melding over de inbraakpoging eerste de achtervolging in op een auto met daarin de Utrechter. Bij de Akerdijk liet hij het voertuig achter. Vervolgens dook de man in de Ringvaart om aan de politie te ontkomen.
Met nachtelijke temperaturen van rond het vriespunt besloot een agent niet zwemmend achter de man aan te gaan. Hij pakte een surfplank die naast een steiger lag om de achtervolging voort te zetten en de Ringvaart over te steken.
De achtervolging ging daarna verder op het land, maar op de grens met Amsterdam sprong de verdachte opnieuw in het water. Politiemensen haalden de man vervolgens op de kant.
In het voertuig van de Utrechter zijn spullen gevonden die eerder die nacht uit een woning in Badhoevedorp waren gestolen, meldt de politie.