Man (34) aangehouden na meerdere brandstichtingen in Utrecht

© RTV Utrecht
Utrecht - De politie heeft een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden in verband met een brand die vannacht uitbrak op de Bakhuizen van den Brinkstraat in Utrecht. De politie onderzoekt nu of deze verdachte verantwoordelijk is voor deze en enkele andere brandstichtingen in de buurt.
Even na middernacht kreeg de politie een melding over een brand bij een voordeur. Een brievenbus van een woning bleek vlam te hebben gevat. Het vuur was al snel onder controle en niemand is gewond geraakt.

Meerdere branden

Opvallend was dat er in dezelfde straat al meerdere meldingen waren binnengekomen van kleine brandjes, onder meer in de omgeving van de Hasebroekstraat, de Vleutenseweg en de Bakhuizen van den Brinkstraat. Omdat de politie bij die branden al uitging van brandstichting, waren er vannacht al enkele agenten in de buurt aan het patrouilleren.
De politie was daardoor snel ter plaats en kon, met behulp van verschillende getuigenverklaringen, de Utrechter aanhouden. Of hij daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de branden, wordt onderzocht. Getuigen van één van de branden die nog niet met de politie hebben gesproken, worden daarom opgeroepen zich bij de politie te melden.