Pand samenwerkingsproject 'Nieuws in de Etalage' DUIC en RTV Utrecht geopend

© RTV Utrecht
Utrecht - De samenwerkingslocatie van De Utrechtse Internet Courant (DUIC) en RTV Utrecht is vanmiddag geopend door wethouder Susanne Schilderman op Achter Clarenburg. Het pand, dat de naam HUB draagt, is geopend in het kader van het project 'Nieuws in de Etalage', dat gericht is op vernieuwing en versterking van de lokale journalistiek.
Op de locatie zaten eerst twee winkelpanden. Deze zijn omgebouwd tot redactieruimten, die vanaf nu fungeren als journalistieke ontmoetingsplaats.
Studenten journalistiek van de Hogeschool Utrecht en van het ROC gaan hier met de redacties van DUIC en RTV Utrecht onderzoek doen en experimenteren met nieuwe vormen van journalistiek. Hiermee wordt onderzocht hoe de lokale journalistiek beter kan aansluiten bij veranderend mediagedrag en de behoeften van de inwoners van Utrecht.
De gemeente Utrecht steunt 'Nieuws in de etalage' in het kader van de centrumaanpak 'Morgen Mooier Maken.' Dat heeft als doel de leegstand van winkelpanden in het centrum van Utrecht tegen te gaan, door nieuwe initiatieven te huisvesten.
De subsidie is vooralsnog voor een jaar gegeven. De coördinatie is in handen van Stichting Journallab, een organisatie die zich richt op het ontwikkelen van betekenisvolle journalistieke producten.