Utrecht feest na WK-zege Marokko, agenten in Amersfoort bekogeld met vuurwerk

In Amersfoort zijn veel agenten op de been.
In Amersfoort zijn veel agenten op de been. © Keistad Nieuws
Amersfoort/Utrecht - De WK-overwinning van Marokko op Canada leidt tot feestjes op straat in Utrecht en Amersfoort. In die laatste stad zijn agenten bekogeld met zwaar vuurwerk. De politie heeft ingegrepen door een groep van ongeveer driehonderd jongeren uiteen te drijven en enkele straten af te zetten.
De onrust concentreerde zich bij de rotonde De Stier. De politie zette agenten met honden en wapenstokken in. Er is vooralsnog niemand aangehouden. Sommige mensen reden hard rond met hun auto of scooter terwijl ze met Marokkaanse vlaggen wapperden. Rond 20.00 uur is de rust redelijk teruggekeerd, zegt een politiewoordvoerder. Er zijn geen agenten gewond geraakt.

Feest in Lombok

In Utrecht is het groot feest in de wijk Lombok. Op de Kanaalstraat zijn honderden fans samengekomen. Ook daar wordt vuurwerk afgestoken. Volgens agenten die een oogje in het zeil houden is de sfeer goed en gemoedelijk.
Afgelopen zondag won Marokko ook en toen was het eveneens groot feest. In Amersfoort ging dat gepaard met enkele kleine brandjes. In steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag liep het volledig uit de hand. De ME moest daar ingrijpen.
Marokko won vanmiddag met 2-1 van Canada. Het land is daardoor geplaatst voor de knock-outfase van het WK.
Feest in de Utrechtse wijk Lombok: