Sewan Mumcuyan wordt nieuwe directeur van Stadsschouwburg Utrecht

© Hjarald Agnes
Utrecht - Sewan Mumcuyan wordt de nieuwe directeur van Stadsschouwburg Utrecht. Hij volgt Lucia Claus op, die in juni na vijftien jaar afscheid nam van de schouwburg.
Mumcuyan is geen onbekende in de culturele sector. Zo is hij momenteel als directeur van &CC verantwoordelijk voor de exploitatie van twee cultuurhuizen in Den Haag. Ook bekleedt hij meerdere nevenfuncties, onder meer als toezichthouder bij culturele organisaties als Mocca en Vlaams-Nederlands Huis deBuren en als commissievoorzitter bij het Fonds Podiumkunsten.
Voor de gemeente Utrecht was Mumcuyan eerder lid van de kerncommissie Cultuurnota 2021-2024, voorzitter van de adviescommissie Wijkcultuurhuis Merwedekanaalzone en lid van de visitatiecommissie van stadslab RAUM en de Culturele Zondagen 2021-2024.

'Voelt als thuiskomen'

In een schriftelijk bericht laat Mumcuyan weten uit te kijken naar het aankomend directeurschap. "Om in Utrecht te komen werken vind ik bijzonder en ik kijk er erg naar uit. Mijn roots liggen weliswaar buiten Nederland, maar ik ben geboren en getogen in Amersfoort. Hoewel ik daar al lang niet meer woon of werk, voelt Utrecht toch een beetje als thuiskomen."
Momenteel neemt Joost Kok nog de honneurs waar bij Stadsschouwburg Utrecht, de bedoeling is dat Sewan Mumcuyan op 1 februari met zijn nieuwe functie begint.